Project Brækka 

In het voorjaar van 2018 kochten we Brækka (spreek uit: Brekka), een huis van bijna honderd jaar oud op het eiland Jøa in Noorwegen.

Zomerhuis

Voorlopig zal Brækka ons 'zomerhuis' zijn. We hebben geen plannen om te emigreren. Misschien later, als we groot zijn ;) We kochten het huis van een vriendin, die door haar ziekte niet meer in staat was om het restauratieproject af te maken. Dat gaan wij nu doen. Komende zomers staan in het teken van schilderen. Eerst de buitenboel, daarna het interieur. En we hopen ook bezoek te mogen ontvangen, die ons komen aanmoedigen en/of helpen en die het leuk vinden om een kijkje te nemen op dit prachtige eiland! Dit jaar (2019) zijn we aardig opgeschoten:

kluswoning-noorwegen hoogwerk-steven-april2019 veranda-klaar-juni2019-lr
 

 

Jøa, eiland in Noorwegen

Jøa is een eiland in het zuiden van het noorden van Noorwegen. Het ligt zo'n 300 kilometer boven Trondheim en 2duizend kilometer vanaf Nederland. Ver weg van alle drukte en heisa, maar wel met 2 supermarkten en 2 pubs binnen 5 kilometer van het huis. Op Jøa wonen ruim 500 mensen. Qua grootte is het te vergelijken met Ameland (55 km2)

 

Vele wegen leiden naar Brækka

Wij gaan altijd met de auto naar Noorwegen. Daar doen we zo'n 3 dagen over. Wij hebben een hekel aan wachten dus we gaan nooit met een boot, maar rijden via Duitsland en Denemarken over de bruggen door Zweden naar Noorwegen. Omdat wij gewoon toeristen zijn, zoeken we in Noorwegen en Zweden steeds alternatieve routes om zo het hele land te verkennen en ook om wegwerkzaamheden te omzeilen. We zijn al eens via de fjordenkust naar het noorden gereden, via de Noordkaaproute (E6) en via Østerdalen (Rv 3). De routes met campings zal ik hier tzt delen. We hebben wel een aantal favorieten, maar eigenlijk zijn alle campings in Scandinavie wel prima, als je er maar voor een nachtje staat. Langs de route kom je in Noorwegen bij elk dorp wel een camping (of meer) tegen, reserveren is niet nodig. Meeste campings hebben ook huisjes (hytte). 

start vervangen ramen eerste verdieping september 2018 onze nieuwe wildernis ramen eerste verdieping worden vervangen ook nieuwe zolderraampjes

Vliegtuig

Met het vliegtuig is het in 1 dag te bereizen. Vanaf Amsterdam vlieg je op Oslo of Trondheim (Værnes) en vanaf daar vlieg je naar Namsos. Het is even zoeken op welke dag de overstap overdag redelijk aansluitend is. Je vliegt dan vanaf Amsterdam naar Oslo en/ofTrondheim (Værnes) en vanaf daar naar Namsos. Dat is op een uurtje vanaf Brækka. 

 

IMG_20180523_132619_027_resized IMG_20180523_132728_278 kapel-fosnes-regenboog 20180524_094220_resized

KleiboerCommunicatie logo

 

 

Tekstschrijver gespecialiseerd in PR & marketing. 

 

 

 linkedin

Contact 

Wilma Kleiboer
De Vecht (Terwolde)
T 06 33 8000 27
KvK Centraal Gelderland 09192818
BTWnr NL 100817014B01
Privacyverklaring en cookiebeleid