Kleiboer Communicatie

Schrijfsels

"Ik haal je even door Google"

"Ik heb je wel even door Google gehaald", sprak de interviewster achteloos. Daar maak ik me weinig zorgen over. Omdat ik zelf veel op internet plaats, is de kans groot dat zij heeft gezien wat ik er zelf heb opgezet, via social media, op mijn site of op site van projecten of verenigingen waar ik bij betrokken ben.

Hoe zit dat bij jou? Weet jij wat je gesprekspartner aantreft als hij of zij jou 'even door Google haalt'?

Google op afbeeldingen


Je kunt jezelf googlen en dat is best aardig om te doen. Zeker als je dat nog nooit eerder hebt gedaan. Tip: Google dan ook eens op afbeeldingen.

Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet


Maar wat jij tegenkomt, is niet per se hetzelfde wat een ander ziet die jou googlet. Want Google registreert wie wat googlet en wat die persoon eerder heeft aangeklikt na een zoekactie. Dus het loont de moeite om eens vanaf een ander ip-adres naar jezelf te googlen. Nergens op inloggen, vooral niet op google ;)

Selfkickerij


Naar jezelf googlen is meer dan een partijtje selfkicken. Als je op zoek bent naar een nieuwe baan of opdracht, dan is het goed om je bewust te zijn wat bijvoorbeeld een recruiter of een potentiele opdrachtgever over jou tegenkomt op internet.

Privé en zakelijk


Ook partijen die op zoek zijn naar minder positieve kanten van jouw handel en wandel zoeken via google. Incassobureaus, deurwaarders en in de misdaadbestrijding wordt dankbaar gebruik gemaakt van de momenten van onoplettendheid van de lustig er op los postende medemens!

Gewenst imago


Wil je online een representatief beeld van jezelf neerzetten, wees je dan bewust van wat je post. Zakelijk, maar vooral ook prive. Bedenk wat het gewenste beeld moet zijn dat de buitenwacht van jou of jouw bedrijf moet hebben. Heb je geen tijd, geen idee of geen van beide om dat te doen? Dan kan ik je helpen. Ik ondersteun ondernemers en bedrijven bij de online communicatie: bloggen, social media en/of onderhoud website.