Kleiboer Communicatie

Schrijfsels

Wat een leuk stukje

Een stukje

“Wat een leuk stukje.”

Fijn compliment, dank je wel. Ik weet wat je bedoelt.

Maar pardon … stukje??

Getagged in:
Lees Meer
690 Hits

Ongepast

Rust zacht


Ik schrijf per strekkende meter

Maar nu zijn twee woorden genoeg

Getagged in:
Lees Meer
913 Hits
0 reacties

Kleine ondernemersregeling

Kleine ondernemer


Sinds 1 januari 2020 ben ik officieel een kleine ondernemer. Dat ben ik al jaren, maar nu heb ik een status. En ik ben er blij mee.

Getagged in:
Lees Meer
550 Hits

Youpie

Ik ging naar een cursus Creatief Schrijven voor wat nascholing, en ik leerde een Youpie schrijven: een column a la Youp van 't Hek. 

Complot

Dus de godfather van de supermarktmaffia Marc Jansen maakt zich grote zorgen om de miljoenen mensen die geen eten krijgen deze kerst. Wat is het toch een schat.

Geen eten. Daar hebben wel meer mensen last van in de wereld. Maar daar horen we Marcje verder nooit over. Maar nu boze boeren zijn bankrekening dreigen te blokkeren, raakt hij in paniek. Hij schreef ze een mooie brief waar hij erg zijn best op had gedaan, en wat denk je? Hij kreeg niet eens antwoord! Beter had hij zijn brief zwartgelakt.

Getagged in:
Lees Meer
507 Hits

Een gratis foto kan duur worden

Gratis foto's voor je website

Je maakt zelf je website en plukt zo links en rechts wat foto's van het internet. Mooier kun je ze zelf niet maken, denk je nog. En gratis is niet duur, dus dat komt ook lekker uit. Tot op een dag ….. je post krijgt van Permission Machine of Getty Images of een van hun collega's.

Getagged in:
Lees Meer
1182 Hits

Onze site ligt er al dagen uit. Hoe kan dat?

Onze site ligt er al dagen uit. Hoe kan dat?

Oeps, en dan ligt opeens je website er uit. Dat kan gebeuren. Hoe dat kan, ik heb werkelijk geen idee. Ik piep een keer en dan is er altijd een techneut die het probleem voor mij oplost. Geen zin om verder te lezen? Moraal van dit verhaal: zorg dan dat je ook zo'n techneut bij de hand hebt. Scheelt bergen werk, stress en geld.

Getagged in:
Lees Meer
1033 Hits

Op zoek naar een miljoenenpubliek?

Jouw filmpje miljoen keren bekeken 

Een filmpje met jouw product dat miljoenen keren bekeken is en duizenden keren is gedeeld. De al-dan-niet-natte droom van iedere ondernemer. Met 1 berichtje hielp ik Urilift aan een miljoenenpubliek! 

Getagged in:
Lees Meer
1242 Hits

Wat is dat toch met die nieuwsbrieven?

Nieuwsbrieven maken: waarom zou je? 

Op Linkedin reageerde ik op de vraag van Gabrielle van Luijk: "Nieuwsbrieven. Minstens 2 nieuwsbrieven ontvang ik per dag. Zodra je iemand de hand hebt geschud lijkt het wel alsof je ook geabonneerd bent op zijn/haar nieuwsbrief. Natuurlijk kun je je heel simpel afmelden, maar als je iemand persoonlijk kent voelt dat toch niet helemaal goed. Ik vraag me af; lezen jullie de nieuwsbrieven die je ontvangt of verwijder je ze direct? (zoals ik)" 

Mijn antwoord: "Als het niet leuk is - gevraagd of ongevraagd - gaat het weg. En dat zie je bij de 1e paar zinnen al. Ik heb eigenlijk geen nieuwsbrief die ik blijvend wil ontvangen. Daarentegen schrijf ik ze wel voor opdrachtgevers... heb ik weer wat om over na te denken ;)" En dat heb ik gedaan....

Getagged in:
Lees Meer
1386 Hits

"Ik haal je even door Google"

"Ik heb je wel even door Google gehaald", sprak de interviewster achteloos. Daar maak ik me weinig zorgen over. Omdat ik zelf veel op internet plaats, is de kans groot dat zij heeft gezien wat ik er zelf heb opgezet, via social media, op mijn site of op site van projecten of verenigingen waar ik bij betrokken ben.

Getagged in:
Lees Meer
1738 Hits

Juiste woorden op de juiste plek: SEO

Heb je het idee dat iedereen beter vindbaar is in Google dan jij?

Doe dan wat aan de vindbaarheid van je website! Je kunt de vindbaarheid in Google al beïnvloeden met relatief eenvoudige aanpassingen!

Getagged in:
Lees Meer
1420 Hits